Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
En fransk bil i form av nya Peugeot 308 och en fransk herre i form av Teknikens Världs Jan-Erik Berggren.
En fransk bil i form av nya Peugeot 308 och en fransk herre i form av Teknikens Världs Jan-Erik Berggren.
En fransk bil i form av nya Peugeot 308 och en fransk herre i form av Teknikens Världs Jan-Erik Berggren.
En fransk bil i form av nya Peugeot 308 och en fransk herre i form av Teknikens Världs Jan-Erik Berggren. Foto: Jan-Erik Berggren / Teknikens Värld

Nya Peugeot 308 – tre snabba från provkörningen

Jan-Erik Berggren har flugit söderut för att stifta bekantskap med helt nya Peugeot 308. Hur det utvecklas ska vi nu ta reda på i form av denna direktrapport.

Tjena Jan-Erik! Var befinner du dig och nya Peugeot 308?
– Vi är i ett 30-gradigt Mulhouse, östra delarna av Frankrike, väldigt nära tyska gränsen. Området har varit tyskt och franskt i omgångar, men sedan första världskrigets slut är det franskt och har varit så sedan dess.

103 år. Så gammal är inte bilen du kör, den är sprillans ny. Vad är nytt och var sticker ut hos nya 308?
– Det första som märks är förstås nya loggan i fronten. Den ser dyrare ut och det är troligen meningen. Men helt annorlunda mot tidigare. Hela designen för tredje generationen Peugeot 308 ska visa åt vilket håll märket är på väg.

Det är en prototyp av nya 308 som Jan-Erik har kört, en hel del funktioner har ännu inte implementerats i provkörningsbilarna. Foto: Jan-Erik Berggren / Teknikens Värld

Hur känns den att köra?
– Det får vi inte riktigt säga än eftersom det här är en övning med prototyp-bilar. Alla funktioner är inte heller på plats i alla bilarna. Men jag kan väl avslöja att Peugeot inte har skapat något direkt revolutionerande.

När kommer nya 308 till Sverige, och till vilket pris?
– Inte klart just nu, men provkörningar under sommaren brukar betyda lansering under hösten. 308 som kombi finns med dieselmotor – ja, det är sant – men det är förstås laddhybriden som är mest intressant i Sverige. Där ska Peugeot 308 konkurrera med Volkswagen-gruppens golfklassbilar och med Kia Ceed. Det blir tufft men målsättningen är att bli topp tre i sitt segment i Europa.

I kommande nummer av Teknikens Värld kommer Jan-Erik Berggren att bjuda på precis allt (som han får berätta) om nya Peugeot 308, missa inte det! Du kan även kika lite extra på nya 308 här, samt se många bilder i vårt galleri nedan.