Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Vi fick en liten titt på konceptelbilen Skoda Vision 7S.
2 AV 2
Foto: Ivo Hercik / Skoda

Nya Skoda Kodiaq kommer som laddhybrid

Över 800 000 exemplar har byggts av Skoda Kodiaq. I höst får vi se generation två av suven i sin helhet, men nu får vi bara se karossen. 

Två Skodamodeller kommer att genomgå generationsväxlingar i år: Superb och Kodiaq. En försmak har vi tidigare fått i form av siluettbilder men nu får vi se den sistnämnda ända in i plåten. Eller, ja – plåten är faktiskt det enda vi får se på dessa första officiella bilderna på suven.

Modellen Kodiaq lanserades 1 september 2016 och har tillverkats i över 800 000 exemplar i Tjeckien, Ukraina, Kina, Indien och - till början av 2022, – Ryssland. Generation två ska byggas i Kvasiny, Tjeckien, precis som föregångaren och 12 miljoner euro ska ha stöpts ner i att ställa om produktionslinan. 410 exemplar av suven ska kunna byggas per dag.

1 AV 2
Foto: Ivo Hercik / Skoda
2 AV 2
Foto: Ivo Hercik / Skoda

Även designmässigt tycks nya Kodiaq följa samma spår som föregångaren även om linjerna är lite mindre grovhuggna. Nytt är dock att modellen kommer att erbjudas med laddhybridteknik. Kodiaq kommer även att finnas med bensin- och dieselmotorer. Liksom tidigare kommer modellen erbjudas med sju sittplatser.

En fullfjädrad presentation av nya Kodiaq kommer att ske i höst och lanseringen sker i början av nästa år.