Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Skoda Octavia RS – första bilderna på… laddhybriden

Skoda Octavia RS generation fyra får iV-beteckningen. Vad det betyder? Att prestandabilen får elmotor och batterier som kan laddas via kabel. Här är första bilderna.

Nya Skoda Octavia är redan presenterad och finns till försäljning. Vi var iväg och körde kombin i slutet av förra året och gillade vad den hade att bjuda på, dock utan att chockera eller överraska.

När halvkombin och kombin i ”Svensson-utförande” nu är på plats riktas blickarna mot lite de mer fartfyllda varianterna – Octavia med RS-emblem.

Skoda visar i dag tre skisser som ska ge oss en hint om vad som ska avtäckas på bilsalongen i Genève i början av mars, närmare bestämt tredje dagen i nämnda månad. Skisser av detta slag brukar vara en smula överdrivna, så även i detta fall. Hjulen får knappt plats i hjulhusen och tecknaren har lyckats trolla bort slokande front som nya Octavia bär. Om borttrollningen fungerar på den verkliga bilen återstår att se.

LÄS MER: Vi kör nya Skoda Octavia Combi

Kaxigare front och många svarta detaljer, inte bara framtill utan även exempelvis fönsterlisterna. Dock inte nytt med mycket svart på Octavia RS-modeller.

Skoda bjuder faktiskt på en effektsiffra – 245 hästkrafter (samma siffra som i utgående Octavia RS 245). Vidare berättar de att nya Octavia RS heter Octavia RS iV. Bokstavskombinationen som avslutar beteckningen – iV – pryder tjeckernas elektrifierade bilar, i detta fall handlar det om en laddhybrid.

Nya Octavia RS är alltså en laddhybrid. Därmed är modellen första RS-bil att elektrifieras.

LÄS MER: Vi kör Skoda Superb iV Combi (laddhybrid)

En liten vinge på bakluckan.

Laddhybrid och 245 hästkrafter. Kombinationen känns igen från nya Golf GTE och betyder en 1,4-liters TSI-motor som samverkar med en elmotor som i sin tur är kompis med ett 13 kWh-litiumjonbatteri. Det är första gången som Octavia RS har så pass liten bensinmotor. De senaste generationerna har haft 2,0-litersmotorer medan första generationen hade en 1,8-litersmaskin.

LÄS MER: Vi kör Skoda Citigoe iV (elbil)

Några räckvidds- eller prestandasiffror får vi inte reda på, och vi kan inte heller snegla på nya Golf GTE för att få en fingervisning eftersom Volkswagen ännu inte har specificerat modellen. Vi får snällt vänta till Genèvesalongen och avtäckningen av Octavia RS iV.