Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Med GR86 på danska vägar
2 AV 2
Foto: Toyota

Nya Toyota C-HR smygvisad

Snart presenteras en ny generation av C-HR, nu bjuder Toyota på ett lysande smakprov på den lilla suven.

Nästan nio år har gått sedan Toyota visade upp modellen C-HR i konceptform, till Sverige kom modellen i januari 2017. En ny genration lurar runt hörnet och ska täckas av den 26 juni. Nu visar man ett smakprov på den lilla suven.

Som brukligt med smakprov avslöjas inte mycket, det Toyota väljer att visa upp är bakljusets design. I tidens anda rör det sig om en utsträckt form men som i detta fall bryts i mitten av lysande märke och modellnamn. I övrigt noterar vi att taket har en ”bubbeldesign” och mellan bulorna finns en antenn.

Foto: Toyota

Nya generationen väntas vara väldigt lik konceptet C-HR Prologue som visade i slutet av 2022, samma resa som den mindre Aygo X gjorde mellan koncept- och produktionsbil. Nya C-HR kommer med andra ord till stora delar påminna om dagens version designmässigt.

Toyota har tidigare gjort klart att man kommer att lansera fler laddhybrider. CH-R kommer både som ”självladdande” hybrid och med möjlighet att ladda batteriet via sladd. Även om nya C-HR kommer att finns med enbart bensindrift (som dagens generation) så lär de versionerna inte leta sig till Sverige.