Nya uppgifter kring Porsches Tesla-utmanare

Porsche har släppt flera konkreta detaljer om den kommande Mission E. Med upp till 680 hästkrafter och en räckvidd på 50 mil säger tyskarna att priset ska sättas strax under Tesla.

Jasmin Frljevic

Porsche Mission E presenterades som koncept under hösten 2015 och under sommaren året därpå meddelade den tyska tillverkaren att elbilen kommer att nå kunderna under 2020. Ett fåtal bilar har tillverkats redan nu och de testas för fullt, bland annat har en av dessa bilar synts till på Nürburgring.

Nu har även tidningen Automobile Magazine fått möjligheten att testa ett av de få exemplaren tillsammans med Porsches projektledare, Stefan Weckbach, som passade på att bjuda på lite mer information om prestandan och priset för Mission E.

Kunderna som beställer elbilen kommer att ha tre motoralternativ att välja bland, 408, 544 och 680 hästkrafter och fyrhjulsdrift kommer att vara standard. Med den kraftfullaste motorn når Mission E 100 km/h på cirka 3,5 sekunder och uppges ha en toppfart på 250 km/h.

Räckvidden ska vara närmare 50 mil under verkliga körförhållanden meddelar Porsche och batteriet kan laddas upp till 80 procent på en kvart.

Enligt Automobile Magazine har Porsche som mål att sätta priset under konkurrenten Tesla. Enligt tidningen kommer instegsversionen röra sig mellan 75 000 och 80 000 dollar, översatt i kronor med dagens växelkurs blir det mellan 625 000 och 667 000 kronor.