Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Volkswagen e-Golf officiell

Den nya el-golfen får 50% bättre räckvidd – ska klara 30 mil på en laddning.

2017 års Volkswagen e-Golf har presenterats på den pågående LA Motor Show i USA. Bilen har fått uppdaterade batterier och ska nu klara 30 mil i EU-körcykeln eller, enligt Volkswagen själva, "minst 20 mil i verkliga livet". Detta tack vare att lithium-ion-batteriet nu har ökat från 24.2kWh till 35.8kWh.

Den uppdaterade räckvidden är fem mil längre än Nissan Leaf, men uppdaterade Renault Zoe slår båda bilarna på fingrarna med sin påstådda räckvidd på 40 mil. Batteriet ska kunna laddas till 80 procent på en timme med en 40 kilowatts snabbladdare. Med vanlig hemmaladdare laddas batteriet fullt på sex timmar.

Motorns 134 hästkafter och 290 newtonmeter tar bilen till 100 km/h på 9,6 sekunder. Toppfarten är nu 150 km/h, en ökning med tio km/h. Bilen får samma kosmetiska uppdateringar som de vanliga golfarna, med LED-belysning fram och bak och upptaderad stötfångar-design.

Invändigt är mätarhuset är nu ersatt med en 12,3-tumsskärm, och den nya infotainmentskärmen har rörelsestyrning som standard. En annan nyhet är köassistenten, som tar hand om körningen automatiskt i farter upp till 60 km/h. Den uppdaterade bilen kommer att kosta lite mer än utgående modell, som idag kostar från 389 900 kronor.