Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Deus Automobiles

Nytt bilmärke från Österrike

Eldriven supersportbil i samarbete med Williams Advanced Engineering och Italdesign visas upp i New York. 

Nya bilmärken kommer ofta från Kina men under bilsalongen i New York i april ska Deus Automobiles visa upp sin första bil, ett märke från Österrike. Naturligtvis är bilen i fråga eldriven men det är ingen dussinbil, märket riktar i sig på segmentet för exklusiva supersportbilar.

En bild på en del av bilen har publicerats via social medier men visar bara en svart kaross med en röd svepande ljuskälla vilket med lite fantasi kan föra tankarna till en modern version av Batmobil, vilket för oss till det som kan tänkas finnas under karossen.

Deus Automobiles samarbetar med Williams Advanced Engineering och Italdesign som tillsammans har tagit fram en elektrisk plattform för små biltillverkare – EVX. Det är samma plattform som nytolkningen av filmbilarnas filmbil ryktas bygga på – DeloreanEVolved.

Österrike finns sedan länge inritat på bilkartan. Steyr-Daimler-Puch grundades 1864 och började bygga bilar 1918. I dag heter firman Magna Steyr och bygger bilar åt bland annat Jaguar, Mercedes och Fisker. Firman ligger i Graz medan Deus Automobiles är baserade i Wien. Var den kommande elbilen, om den kommer i produktion vill säga, ska tillverkas är i dag oklart.