Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: WithGod / Shutterstock

Nytt bud: Apples bil klar 2026

Om och när vi får se en bil från Apple har det diskuterats om länge. Nya budet är 2026 och nu har bilen även en prislapp. Uppgifterna är dock inte officiella utan har läckt ut via en källa.

Trenden med elektrifieringen har fått en mängd nya aktörer att vädra morgonluft. En av dessa är Apple vars bilprojekt det började skrivas om 2015. Sedan dessa har arbetet kallat Project Titan bytt riktning ett flertal gångar, bland annat har ett samarbete med Hyundai varit på tapeten.

Även datum för när vi verkligen ska få ske bilen har ändrats. Det första ambitiösa budet var 2019 och förra året ryktades det om 2025 – nu har en källa för Bloomberg avslöjat att det ska (kan?) bli 2026.

Källan uppger också att man har gett upp tanken på en helt självkörande bil utan pedaler. Bilen ska nu även kunna köras av en förare men samtidigt ha ett avancerat lidar- och sensorsystem med en ny processor vid namn Denali som ska vara fyra gånger mer kraftfull än det vi har sett från företaget tidigare. Samma källa hävdar att bilen ska ha ett pris på under 100 000 dollar, strax över en miljon kronor.

Om vi verkligen får se Applebilen 2026 återstår att se, klart är i alla fall att deras programvara CarPlay får en rejäl uppdatering i slutet av nästa år.