Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Unik provkörning av elektriska Porsche Mission R
2 AV 2
Foto: CB / CB

Nytt flaggskepp från Porsche efter 2025

Efterträdaren till Carrera GT och 918 Spyder är under utveckling men det dröjer till efter 2025 innan den blir aktuell.

Porsche är i full gång att lansera de 911-modeller som står på schemat, den senaste värstingen var 911 GT3 RS som vi provkörde i nummer 23/2022. Och flera är på gång som bland annat GT2, plus omställningen till eldrift där Macan står näst på tur. Men Porsche har inte glömt bort flaggskeppsmodellen.
I en intervju med Car Magazine meddelar vd Oliver Blume att en efterträdare till 918 Spyder är under utveckling.
– Hyperbilen är alltid en del av Porsches strategi. Porsche har alltid varit framgångsrik med den här typen av bil som visar vad som är möjligt, visar framtida teknologi och banbrytande produkter, säger Oliver Blume.
Just Carrera GT var dock inte så framgångsrik som Oliver Blume vill ge sken av. Visst var den banbrytande på flera sätt men Porsche lyckades inte sälja alla planerade 1 500 exemplar då produktionssiffran stannade på 1 270.

Oliver Blume säger också att de under de närmsta åren fokuserar på sina eldrivna modeller och att det är först efter lanseringarna av dessa som det nya flaggskeppet kan bli aktuellt. Han lägger till att det inte kommer att ske förrän efter 2025.
I nuläget är det därför svårt att prata om vilka prestanda den nya värstingen kan komma att få men det är inte otroligt att den kommer att vara helt eldriven. Oliver Blume har tidigare berättat att Porsche investerar i batteriteknik med hög kapacitet och energitäthet, batterier som enligt honom skulle passa i en prestandamodell under andra halvan av detta årtionde.