Foto: BMW

Officiell: Uppdaterade BMW iX3

Då var det dags att för elsuven BMW iX3 att få ett ansiktslyft, enbart ett år efter att bilen först lanserats. Bland nyheterna märks mindre strålkastare, större njurgrill och en nyskulpterad nedre del av fronten.

Det var i slutet på förra året som spionfotografer fångade en uppdaterad version av BMW:s eldrivna suv iX3 på bild. Detta föreföll möjligen något överraskande eftersom bilen då enbart varit ute på marknaden i några månaders tid. Nu är det dock redan dags för ”nya” BMW iX3, som tyskarna själva kallar den för.

I ärlighetens namn så är det dock kanske inte så mycket som är särskilt nytt. Räckvidden på 46 mil är densamma. Elmotorn på 286 hästkrafter (210 kW) och 400 newtonmeter likaså och även batteripaketet med en kapacitet på 80 kWh som kan snabbladdas på effekter upp till 150 kW. Noll till 100 km/h gör iX3 fortsatt på 6,8 sekunder.

Så vad är färskt då? De numera ökända ”BMW-njurarna” i grillen har blivit större samtidigt som strålkastarna har blivit tio millimeter mindre. Bilen har även fått en ny ljussignatur i blått för att signalera att det är en eldriven BMW som kommer farandes. Förändringarna görs för att matcha traditionellt driva BMW X3 som fick en uppdatering tidigare i år.

Ansiktslyfta iX3 kommer med M Sport-paket som standard. I paketet ingår 19-tums aerodynamiska däck och 20-tums går att få som tillval. Adaptiva LED-strålkastare är inkluderade medan BWM Laserlight kan väljas till. Invändigt märks sportstolar tillverkade i nytt material med en mörk aluminiumfärgad finish som standard.

BMW iX3 detaljbilder
1 AV 5
Foto: BMW
2 AV 5
Foto: BMW
3 AV 5
Foto: BMW
4 AV 5
Foto: BMW
5 AV 5
BMW iX3 detaljbilder
Foto: BMW

En större kontrolldisplay har monterats för att kontrollera den 12,3-tums stora kontrollskärmen. Mittkonsolen har fått en ny design och BMW-bokstäverna har färgats i blått på växelspaken, start/stopp-knappen och parkeringsbromsen. Köpare tillåts välja mellan två utrustningsnivåer:

I ”Inspiring” ingår saker som metalliclack, adaptiv fjädring, panoramaglastak, elstolar, sportratt och trezons klimatanläggning. Nästa nivå går under det ödmjuka namnet ”Impressive” och där tillkommer bland annat 20-tumsfälgar, Vernasca läderklädsel, Head-Up Display och ljudssystem från Harman Kardon.

Den europeiska premiären för uppdaterade BMW iX3 sker under IAA:s bilmässa i München i september.