Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Sanne Väli-Tainio provkör Ora 300 Pro
2 AV 2
Foto: Mini

Officiella bilder på nya eldrivna Mini

Redan 2018 började det pratas om den och avslöjande spionbilder såg vi redan 2021. Här är de första officiella bilderna på nya eldrivna Mini Cooper.

Att dagens Mini Cooper, den tredje generationen sedan 2000 och som lanserades 2015, snart får en efterträdare är ingen nyhet. Redan i december 2021 kunde visa spionbilder på en omaskerad bil – nu har det släppts officiella bilder på modellen i elektriskt utförande, en bil som ska lanseras först nästa år.

Ingen information följer med bilderna men klart är att nya Cooper kommer i två utföranden: en helt ny eldriven version (de som ses på bilderna här) som ska byggs i Kina av Great Wall Motors. Dagens Cooper i kraftigt uppdaterad form blir alternativen för de som vill ha bilen med förbränningsmotor.

1 AV 3
Foto: Mini
2 AV 3
Foto: Mini
3 AV 3
Foto: Mini

Designmässigt kan bilen ses som en evolution av dagens Cooper, men även ett steg bakåt. De glosögda strålkastare finns där och nog är profilen bekant. Noterbart är att man skalat av nästan allt vad plastsjok och flärpar heter på karossen. Huruvida det är ett sätt att gå tillbaka till ett mer rent utseende som på originalet från 1959 eller om man vill skapa ett lågt luftmotstånd (och därmed längre räckvidd) är dock osäkert.

Mest ändringar ser vi i fronten och på baken. Fram finns förvisso en gapande grill men den är till stor del tilltäppt. Baktill ser vi en helt ny lampdesign med mindre och kantigare ljuskällor som dock har kvar den brittiska flaggan som mönster. En ramp löper längs hela baken och vi noterar namnet Cooper S – nya eldrivna Mini kommer alltså i en prestandaversion.

Enligt brittiska medier med god insikt i ämnet ska elbilen ta sig närmare 39 mil på en laddning i grundutförande och över 48 mil med ett kraftigare batteri. Dagens Mini Cooper SE (ursprungligen byggd för förbränningsmotorer) kom i vårt test i nummer 27/2020 18,4 mil på en laddning mot angivna 23,4 mil.