Ola låter svenskt Foto: Bhavish Aggarwal / Twitter

Ola Electric visar hur första elbilen kan se ut

Så här föreställer sig Ola Electric att deras första elbil ska se ut. Kommer den redan nästa år? Ekonomiska muskler verkar finnas.

Ola Electric tillverkar och säljer ett par olika elscooter-modeller men det står klart att det indiska företaget drömmer om fyra hjul. Företagets grundare och vd, Bhavish Aggarwal, har på Twitter slängt ut en kort tweet – ”Kan ni hålla en hemlighet?” – med tillhörande bild som visar en strömlinjeformad, nästan droppformad, sak med fyra sidodörrar.

Någon information bjuds världen inte på, men i en tweet för ett halvår sedan svarade Bhavish Aggarwal på en fråga om vad han kör för bil. Hans svar var att han rattar en hybrid men att han från 2023 ska köra en elbil – från Ola Electric. Med andra ord är siktet förmodligen inställt på lansering nästa år.

https://twitter.com/bhash/status/1485885065276301312

Det återstår att se om detta bara är drömmar eller om vi kommer att få se en Ola-elbil på (indiska) vägarna i framtiden. Ola Electric grundades 2017 och är ett dotterbolag till ANI Technologies som under 2010 grundades av Bhavish Aggarwal och en studiekollega till honom. Moderbolaget med andra dotterbolag, bland annat mobilitetsföretaget Ola Cabs, sysselsätter flera tusen anställda.

Enbart Ola Electric, vars uttalade mål är att se till att inga bensindrivna tvåhjulingar säljs i Indien efter år 2025, är värderat till nästan 50 miljarder kronor.
De planerar även att sälja sina elscooter-modeller i bland annat Europa, med start redan nästa år.