Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Läckt bild på kommande Opel Corsa med eldrift.Läckt bild på kommande Opel Corsa med eldrift.Läckt bild på kommande Opel Corsa med eldrift.
Läckt bild på kommande Opel Corsa med eldrift. Foto: Via Express.co.uk

Opel eCorsa – elbilen avslöjad

Nästa generation Opel Corsa blir elektrisk. Nu får vi lära oss att de franskägda tyskarna inte krånglar till det vad gäller namnet, det blir kort och gott eCorsa.

Vi vet redan att nya Opel Corsa, generation F, ska börja byggas i Zaragoza under 2019 och vi vet även att nya Corsa ska bli elbil året därpå, en modellversion som även den ska byggas i den spanska fabriken. Båda uppgifterna har bekräftats av Opel.

Något namn på den elektriska Corsan har vi däremot inte fått ta del av tidigare, inte heller hur bilen kommer att se ut. I dag får vi reda på båda detaljerna!

Enligt brittiska Express ska Vauxhall, Opels systerföretag på de brittiska öarna, ha bekräftar att namnet på elbilen blir eCorsa. Dessutom bjuder de på en bild som sägs vara läckt (se ovan).

Baserat på bilden, om den nu är äkta, får vi inte bara reda på hur eCorsa ser ut, utan även hur nya Corsa med förbränningsmotorer under huven ser ut till stora delar.

Till utseendet är det typiska Corsa-linjer med en ny variant av det ”svävande taket” över C-stolparna och nya veck över dörrplåtarna.

Fronten är helt ny och då det är eCorsa som är avbildad på bilden ser vi ingen konventionell grill. Så vill du veta hur vanliga Corsa kommer att se ut, föreställ dig då ovanstående bil med en grillyta mellan strålkastarna.

Fronten verkar för övrigt vara identisk med den dunkla front som Opel visade i november förra året när de pratade om sitt nya designspråk.

LÄS MER: Opel satsar på Spanien i stället för Tyskland

Så här visade Opel upp sitt nya formspråk i november förra året. Jämför gärna fronten med den som vi ser överst i denna artikel.Så här visade Opel upp sitt nya formspråk i november förra året. Jämför gärna fronten med den som vi ser överst i denna artikel.Så här visade Opel upp sitt nya formspråk i november förra året. Jämför gärna fronten med den som vi ser överst i denna artikel.
Så här visade Opel upp sitt nya formspråk i november förra året. Jämför gärna fronten med den som vi ser överst i denna artikel.

Nya Corsa byggs på PSA-koncernens CMP-plattform som flertalet andra modeller också drar nytta av, bland annat Peugeot 208. Den elektrifierade varianten av plattformen kallas e-CMP. Plattformen är lillebror till koncernens EMP2-plattform.

I dag har koncernen en hel drös olika plattformar, inte minst sedan Opels inträde med i dagsläget nio olika plattformar. I framtiden ska Opel bara använda sig av två plattformar, de två ovan nämnda.

När Opel eCorsa kommer 2020 ska märket även lansera tre andra elektrifierade modeller, bland annat Grandland X i laddhybridutförande.

Fyra år senare, 2024, ska Opel kunna erbjuda elektrifierade varianter av samtliga sina modeller.

LÄS MER: Nya Opel Corsa GSi