Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Opel

Opel ger Mokka-e längre räckvidd

Opel uppdaterar eldrivna Mokka och ger den högre effekt och större batteri, något som ska ge längre räckvidd.

Stellantis-koncernen finslipar sina eldrivna modeller och nu har turen kommit till Opel Mokka. När den helt eldrivna versionen lanserades 2021 hade den en elmotor med 136 hästkrafter, 100 kW, och ett batteri med kapacitet på 50 kWh, varav 45 var användbart. Det gav en räckvidd på 33,8 mil.
Nu får Mokka ta del av både elmotor och batteri som känns igen från Peugeot e-308 och Opel Astra Electric som presenterades under hösten. Det betyder ett batteri med 54 kWh där 51 kWh är användbart och som ska ge en räckvidd på 40,6 mil. En viss förbättring mot föregångaren men snäppet kortare räckvidd än Astra som ska klara 41,6 mil. Uppdaterade Mokka har även lite lägre förbrukning med 1,52 kWh/mil jämfört med tidigare 1,78.
Den nya elmotorn har en effekt på 156 hästkrafter, 115 kW, och 260 newtonmeter. Det ska göra att Mokka klarar 0-100 km/h på under tio sekunder.

Med uppdateringen av Mokka byter den även namn från Mokka-e till Mokka Electric, alltså likvärdig beteckning som Opel Astra Electric. Det betyder troligen att Corsa-e också kommer att byta namn när den uppdateras. Om även Peugeot kommer att byta från sina e-208 och e-308-beteckningar är oklart.