Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Opel pressbild

Opel Grandland GSe officiell

Opel vässar suven Grandland. GSe-utförandet är en laddhybrid som fått skärpta köregenskaper. 

Knappt en månad har gått sedan Opel skrämde liv i sin gamla sportbeteckning, i och med presentationen av Opel Astra GSe. Nu breddar man GSe-sortimentet med en variant baserad på suven Grandland. 

Opel Grandland GSe är alltså en lite sportigare variant som ska ha skärpt till körupplevelsen. Det har man inte gjort genom att öka effekten, drivlinan är den samma som i Grandland Plug-In Hybrid 300, alltså med en 200 hästkrafter stark bensinmotor som får hjälp av två elmotorer, en fram och en bak, för en total effekt på 300 hästkrafter. 

1 AV 6
Foto: Opel pressbild
2 AV 6
Foto: Opel pressbild
3 AV 6
Foto: Opel pressbild
4 AV 6
Foto: Opel pressbild
5 AV 6
Foto: Opel pressbild
6 AV 6
Foto: Opel pressbild

I stället är det på chassisidan de stora förändringarna finns. Fjädrarna är styvare och kompletteras av stötdämpare från nederländska Koni. Stötdämparna är passiva och baseras på Konis FSD-teknik med ett ventilsystem som ska filtrera bort småsurr med höga frekvenser, samtidigt som de är styva vid större rörelser så att karosskontrollen ska behållas intakt. Även styrningen ska ha fått ny kalibrering för mer styrkänsla. 

Utseendemässigt tar man Grandland GSe på en ny diffusor där bak samt nya 19-tumsfälgar. Vill man kan man också få motorhuven lackerad i kontrasterande svart. På insidan har stolarna klätts i alcantara, så att man inte ska halka omkring i sätet. 

Ännu har vi inga uppgifter om pris eller när de första leveranserna väntas ske. Som jämförelse kan nämnas att prislistan för Grandland Plug-In Hybrid 300 börjar på 499 900 kronor.