Foto: Opel

Opel Grandland X kommer som 300-hästars laddhybrid

Fyrhjulsdrift, eldrift, fyra körlägen… och svart motorhuv om du så vill. Här är Grandland X Hybrid4, Opels suv med välkänd laddhybridteknik.

Grandland X, Opels suv i C-segmentet, kommer som laddhybrid. Namnet Grandland X Hybrid4 avslöjar ursprunget – det rör sig om samma teknik som hos tillverkarna Citroën, DS och Peugeot, helt logiskt då de alla ingår i samma koncern.

Grandland X Hybrid4 har fyrhjulsdrift och ett total motoreffekt på 300 hästkrafter. Motorerna utgörs av en fyrcylindrig bensinmotor med turbo på 1,6 liter och 197 hästkrafter samt två elmotorer på 107 hästkrafter.

Foto: Opel

Batterikapaciteten är 13,2 kWh och ska ge bilen en elräckvidd på fem mil enligt WLTP-cykeln. Batteripaketet är placerat under baksätet och ladduttaget finns på motsatt sida om tanklocket. Batteriet laddas full på 50 minuter via en laddbox på 7,4 kW.

Bilen har fyra körlägen: elektrisk, hybrid, fyrhjulsdrift och sport. Bromsarna är av regenererande typ och ska kunna ge bilen upp till tio procent längre räckvidd på el.

Foto: Opel

Modellen börjar marknadsföras om ett par veckor och de första leveranserna ska se tidigt 2020. Utförandet med svart huv, som du ser på bilderna här och i galleriet nedan, finns då att kryssa för.

Grandland X Hybrid4 ingår i Opels elektrifieringsoffensiv. 2024 ska alla bilar från märket vara elektrifierade. Inom en 20-månadersperiod gör nya Corsa, nya Zafira Life, nya Vivaro och ersättaren till Mokka X debut. Alla dessa bilar kommer i elektrifierad form.