Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Opel visar ny design på skum elbil

Opel har saker och ting på gång, och nu visar de upp en dunkel bild på nätet som ska ge oss en glimt av företagets framtid.

Under torsdagsmorgonen presenterade Opel sin framtid i form av affärsplanen som de valt att kalla för Pace. Kort efter presentationen presenterade de ännu en nyhet, en dunkel sådan. I sitt officiella Twitter-flöde har de under dagen lagt ut en mörk bild på en bil vi inte känner igen.

Till bilden hör en kort text som på svenska lyder som följer:

”Pace! En första glimt av Opel/Vauxhall i framtiden. Design kommer att förbli en central styrka och en varumärkesurskiljare framöver.”

Bilen på bilden ser ut att vara någon form av suv och då den saknar konventionell grill i fronten misstänker vi att den är en elbil. Det låter inte alls osannolikt med tanke på att Opels fokus i framtiden till stor del handlar om just elektrifiering av sina modellflora med bland annat flera elbilar. Till utseendet verkar det som att många av dragen följer det vi redan tagit del av på nya Insignia.

Det vi ser på bilden är en ganska ”kraftig” bit, det handlar alltså inte om någon liten modell à la Crossland X utan mer om den stora suv som sägs komma år 2020. Om vår spekulation är korrekt blir modellen syskonmodell med nya Peugeot 5008 med EMP2-plattformen som bas.

https://twitter.com/OpelNewsroom/status/928553740084416512?ref_src=twsrc%5Etfw