Foto: Opel

Opel Zafira-e Life kommer som el-husbil

Nu visas det upp en prototyp av en eldriven Opel Zafira Life i Crosscamp-utförande. Den visas på husbilsmässan Caravan Salon i Düsseldorf i Tyskland. Det finns planer för att tillverka en produktionsversion 2023.

Opel Zafira-e Life Crosscamp Flex är en eldriven mini-husbil med räckvidd på upp till 32 mil enligt WLTP. Batteripaketet är på 75 kilowattimmar och naturligtvis placerat under golvet för att få så mycket utrymme inne i kupén som möjligt. Den kan snabbladdas med 100 kilowatt DC, och det tar cirka 48 minuter att ladda upp batteriet till 80 procent. För att bevara energin i batteripaketet för körning finns ett kompletterande batteri på 95 amperetimmar för belysning, kylboxen och USB-uttag.

1 AV 3
Foto: Opel
2 AV 3
Foto: Opel
3 AV 3
Foto: Opel

Crosscamp Flex-versionen är utrustad med praktiska bekvämligheter, exempelvis framstolar som kan roteras 180 grader och ett kök med pentry, tvättställ, gasspis och inbyggda skåp samt behållare för dricks- och avloppsvatten. Bilen har sovplatser för fyra personer, den bakre bänken kan förvandlas till dubbelsäng och ytterligare två bäddar finns gömda under taket.

Som bil är den försedd med assistanssystem som Opel redan erbjuder, bland annat kollisionsvarning, nödbroms, dåsighetslarm, filhållningsassistent och trafikskylsigenkänning.

Bilen planeras att gå i produktion under nästa år. Förutom den helt elektriska Crosscamp Flex-versionen ska även dieseldrivna varianter erbjudas. Längre fram finns också planer på en mindre Crosscamp Lite.