Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Foto: ORA
2 AV 2
Foto: Ora

Ora 300 Pro har fått svenskt pris

Nu har kinesiska nykomlingen Ora 300 Pro fått svenskt pris och tillverkaren bekräftar att de första bilarna redan har anlänt till Sverige. Därmed kan leverans ske redan i år.

För ett par veckor sedan stod det klart att ännu ett nytt elbilsmärke från Kina ska etableras i Sverige: Ora. Den första modellen vi får bekanta oss med heter i Sverige 300 Pro. Vi känner igen den som Funky Cat från när den testades av Euro NCAP nyligen, men namnet fick inte följa med hit.

Det vi känner till sedan tidigare är att 300 Pro halvkombi som är 424 centimeter lång och har ett batteri på 48 kilowattimmar som ska räcka till 31 mils räckvidd. Nu säger Ora att det finns ett större batteri att välja som ska ge 42 mils räckvidd. Men snabbladdningen är endast på 70 kilowatt, vilket innebär att batterierna tar 38 respektive 48 minuter att ladda upp till 80 procent från 20.

Bilen har också de vanligaste och mest nödvändiga hjälpsystem som filhållningsassistent, adaptiv farthållare, 360-graders backkamera, automatiskt helljus, röstigenkänningssystem och backstartshjälp, för att nämna några.

Finns även i rött.Finns även i rött.Finns även i rött.
1 AV 3
Finns även i rött.
Foto: Ora
2 AV 3
Foto: Ora
3 AV 3
Foto: ORA

Ora 300 Pro har nu fått svenskt pris. Den kan privatleasas på antingen tolv, 24 eller 36 månader från 2 995 kronor i månaden, eller köpas från 414 900 kronor. Vi vet sedan tidigare att det inledningsvis kommer finnas sex show rooms/återförsäljare i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala – men vi får vänta ytterligare ett par veckor innan man avslöjar vilka återförsäljarna blir. Försäljningen startar den 19 november.

– Jag är sjukt taggad på att få komma i gång och lansera den här grymma elbilen. Vi kommer att ta Sverige med storm. Med stor passion ser jag oerhört mycket fram emot att få jobba med Ora som är så skönt enkel, glad och personlig, säger Mikael Andersson, försäljningschef för Ora Sverige, i ett pressmeddelande.