Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ora

Ora visar upp fyrdörrarscoupén Next Ora Cat

Kinesiska Ora visade upp en konceptbil i Paris: en fyrdörrarscoupé som utmanar Hyundai och Tesla.

Den lilla kinesiska elbilen Ora 300 Pro kommer strax ut på den svenska marknaden och runt hörnet lurar nästa modell. Under Parissalongen visades konceptbilen Next Ora Cat upp (Ora 300 Pro heter Funky Cat på vissa marknader) – en 487 centimeter lång fyrdörrarscoupé som kan ses som en utmanare till modeller som Hyundai Ioniq 6 och Tesla Model 3.

Konceptbilen, som mer eller mindre ser ut att vara redo för produktion, har fyrhjulsdrift, dubbla elmotorer och en total motoreffekt på 402 hästkrafter. 0 till 100 kilometer i timmen ska klaras av på 4,3 sekunder och bilen toppar 180 kilometer i timmen.

1 AV 4
Foto: Ora
2 AV 4
Foto: Ora
3 AV 4
Foto: Ora
4 AV 4
Foto: Ora

Batteripaketet har en kapacitet på 83 kilowattimmar och räckvidden på en laddning är enligt den kinesiska körcykeln 43 mil. Bilen klarar 83 kilowatts laddning och ska kunna laddas från noll till 80 procent av batterikapaciteten på 55 minuter.

Next Ora Cat har detaljer som ansiktsigenkänning, 360-graderskamera, en knapp på ratten som ger full motoreffekt via ett läge kallat Super Sport samt en vinge som fälls upp på bakluckan.

Invändigt finns två skärmar, en på 10,25 tum i förarmiljön och en på 12,3 på mittkonsolen.

Konceptbilen har tidigare visats upp under bilsalonger, först i Shanghai förra året och senare även i München men då vid namn Lightning Cat och 03.