Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Aiways

Orderböckerna för Aiways U5 öppnas denna månad

Snart kan du boka din eldrivna Aiways U5. Europaleveranserna av den kinesiska suven startar i augusti.

De kinesiska el-suvarna kommer nu till Europa med tillverkarna Aiways och Byton i fokus även om vi på Teknikens Värld redan har provkört MG ZS EV.

Aiways planerade att ta Genèvesalongen med storm men med den inställd fick vi nöja oss med meddelandet att deras elektriska suvmodell U5 kommer hit i augusti. Nu är det emellertid officiellt att orderböckerna för europeiska kunder öppnas i slutet av april månad. Eller orderböcker förresten – allt kommer att ske online och inte via de traditionella kanalerna. Det handlar inte heller om köp utan leasing av bilar.

Det är ännu inte klart vilka marknader som står först på tur och inte heller den exakta depositionsavgiften även om den benämns som "liten" i pressmeddelandet. Mer information kommer om ett par veckor.

LÄS MER: Nästa steg från kinesiska Aiways – U6ion

Den pågående Coronakrisen tycks inte påverka leveransen av bilar. Produktionen ska ha kommit i gång i Shangrao och de Europaspecifierade bilarna börjar byggas i juli med leverans under augusti månad som tidigare utlovat.

Lanseringen av U5 i Europa fick sig en törn under slutet av förra året då bilen bara fick tre stjärnor av fem möjliga av Euro NCAP

. Se klippet nedan.

https://youtu.be/svb40cfUXWg