Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Peugeot e-208 uppdateras med bland annat bättre räckvidd.Peugeot e-208 uppdateras med bland annat bättre räckvidd.Peugeot e-208 uppdateras med bland annat bättre räckvidd.
1 AV 2
En grundlig fälgrengöring gör (bil)livet så mycket lättare
2 AV 2
Peugeot e-208 uppdateras med bland annat bättre räckvidd.
Foto: Peugeot

Peugeot 208 och e-208 uppdaterade

Peugeot presenterar en rejäl uppdatering för 208, både för den eldrivna och för de övriga versionerna av modellen. Elbilen får väsentligt bättre räckvidd och den börjar säljas i november.

I fjol var Peugeot e-208 den mest sålda elbilen i Europa, i eldrivna B-segmentet. 208 var också totalt sett den mest sålda bilen i Europa, alla kategorier inräknade. Nu är det dags för en uppdatering.

Den eldrivna versionen får starkare elmotor, från den tidigare 136-hästarsmotorn till en ny på 156 hästkrafter. Batteriet är dock inte särskilt mycket större, från 50 kWh till 51 kWh, men det ska räcka till cirka 40 mils körning – en siffra som ännu inte fastställts enligt WLTP-cykeln. Laddkapaciteten är densamma som tidigare: 7,4 kW AC-laddning och 100 kW snabbladdning. Det hade kanske varit på sin plats med bättre laddkapacitet, men å andra sidan är batteriet ganska litet.

Interiören.Interiören.Interiören.
Logotyp på fälg.Logotyp på fälg.Logotyp på fälg.
1 AV 2
Interiören.
Foto: Peugeot
2 AV 2
Logotyp på fälg.
Foto: Peugeot

Övriga versioner av uppdaterade 208: två mildhybrider med 48-voltsystem och två 3-cylindriga bensinvarianter, en på 75 hästkrafter och en på 100.

Samtliga modellversioner uppgraderas med nya strålkastare, något som Peugeot kallar ”den nya ljussignaturen” för märket och som redan finns på uppdaterade 2008 och 508. Väljer man den högsta utrustningsnivån, GT, är LED-strålkastaren ytterligare förstärkt och effektfull, menar tillverkaren.

Nya strålkastare.Nya strålkastare.Nya strålkastare.
1 AV 3
Foto: Peugeot
2 AV 3
Foto: Peugeot
3 AV 3
Nya strålkastare.
Foto: Peugeot

Och vad vore en uppdatering utan ny inredning och ny teknik? Interiören är försedd med ny design på sätesklädseln och den digitala instrumenteringen. Nu finns en 10-tumsskärm och märkets uppdaterade logotyp pryder ratten. Teknikmässigt är bilen också mer uppkopplad än tidigare och har fått bättre förarassistanssystem samt Android Auto och Apple CarPlay.

Uppdaterade Peugeot 208 och e-208 lanseras under hösten, med försäljningsstart i november. Men några priser finns ännu inte.