Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Automobili Pininfarina

Pininfarina Battista med fem nya världsrekord

Automobili Pininfarina Battista kan titulera sig med inte mindre än fem världsrekord i sitt fortfarande väldigt färska cv.

Alla olika rekord slogs tidigare på racerbanan Nardo i Italien. Men i och med lanseringen i Mellanöstern så passar de på att göra om det hela, och vad passar väl bättre än att släppa loss alla elektroner på racerbanan Dubai Autodrome. Att den är snabb visste vi sedan tidigare. Det kan tidigare Formel 1-föraren Nick Heidfeld bekräfta.

Rekorden som Battista har knipit åt sig ser du här under, den är inte bara snabb i acceleration utan också kvick vad det gäller att hejda sin framfart.

✓ 0–60 mph: 1,79 sekunder.
✓ 0–100 km/h: 1,86 sekunder.
✓ 0–120 mph: 4,49 sekunder.
✓ 0–200 km/h: 4,79 sekunder.
✓ 100–0 km/h: 31 meter.

1 AV 2
Foto: Automobili Pininfarina
2 AV 2
Foto: Automobili Pininfarina

Accelerationen är hisnande, effektsiffran i överkant av displayen likaså. 150 handbyggda exemplar ska byggas av Battista och för de strax över 20 miljoner kronor som den kostar får du en bil som är snabbare än en Formel 1 bil. Då ingår också 1 900 hästkrafter samt 2 340 newtonmeter i vridmoment. Du får också en räckvidd på runt 30 mil. Räkna med att den lär gå ner om du slösar på elektronerna på löpande band som i videon nedan.

https://youtu.be/KD8r4jpZiSk