Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pininfarinas supersportbil inifrån

Designfirman Pininfarina ingår sedan 2015 i Mahindrakoncernen och ambitionen är att bli ett eget bilmärke. En första modell ska stå klar 2020 och till Genèvesalongen 2019 ska ett koncept täckas av. Men redan under Pebble Beach Concours d’Elegance nästa vecka har den smygpremiär och inför detta har man nu släppt bilder på bilens inredning.

Konceptet vid namn PFO ska vara inspirerad av tidigare byggen som Cisitalia, Modulo och Sintesi. Blott 150 exemplar ska byggas av produktionsbilen, ett eldrivet kolfiberbygge med en accelerationstid 0-100 km/h på under två sekunder samt ha en räckvidd på 50 mil. Bilen ska vara god för 400 km/h men topphastigheten kommer att begränsas till 250 km/h.

Designchefen Luca Borgogno menar att den exteriöra designen på PFO ska vara tidlöst vacker i varje aspekt och att inredningen är lika viktig. Ledorden är enkelhet och elegans och det vi ser på bilderna är mycket riktigt en avskalad miljö med få knappar och svepande former. Om renheten kommer att finnas kvar när det är dags för produktion återstår att se.