Foto: Wangchao / Polestar

Polestar 1 i guldfärgad specialupplaga innan nedläggning

Senare i år kommer de sista Polestar 1-bilarna rulla ut från Chengdu-fabriken i Kina. För att fira detta kommer det byggas 25 exklusiva exemplar i guldlack.

Polestar 1 såg dagens ljus 2019 efter varumärkets brytning med moderbolaget Volvo Cars och var första bil ut när det var dags att stå på egna ben. Modellen var från början tänkt att vara märkets enda laddhybrid innan man senare gick över till att helt fokusera på elbilar. 

Geely-koncernen tyckte att tre år fick räcka för Polestar 1, vilket var planen redan från början. I februari inleddes produktionen av den sista beställningsomgången innan bilen slutar tillverkas för gott. Men inte förrän man hunnit uppvakta den ordentligt med 25 specialexemplar i limiterad upplaga.

1 AV 2
Foto: Wangchao / Polestar
2 AV 2
Foto: Wangchao / Polestar

Dessa kommer lackas i mattguld, ha guldfärgade, matchande sömmar och svarta fälgar. Allt tyder på att specialutgåvan kommer ha samma systemeffekt som tidigare med 609 hästkrafter och 1 000 newtonmeter. Den lär dock kosta någon krona mer i inköp.

– Vi flyttade gränser med denna bil. Polestar 1 satte tonen för vårt märke och dess gener är uppenbara i Polestar 2, och kommer fortsatt vara det i framtida bilar också, säger Polestars vd Thomas Ingenlath i ett pressmeddelande.

Nu går Polestar 1 i graven, men den gör det åtminstone i stil.