Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polestar 1 ska attackera backen i Goodwood Festival of Speed

I mitten av juli är det dags för årets upplaga av Goodwood Festival of Speed. På startlinjen i den berömda backtävlingen kommer, bland många andra bilar, Polestar 1 att stå.

Lanseringståget för Polestars första modell rullar vidare. Den presenterades i fjol, har visats på bilsalongerna i Genève och Peking samt fått sina orderböcker upplåsta. Leveransklar är den däremot inte, än återstår det mycket innan den 1,6 miljoner kronor dyra laddhybriden beräknas rulla ut till sina ägare i mitten av 2019.

Som en del av lanseringståget, och testverksamheten, ska Polestar 1 dyka upp på Goodwood Festival of Speed 12-15 juli. Där ska en av testprototyperna, bil nummer fyra, ställa upp i den berömda backtävlingen.

Bakom ratten kommer testförare Joakim Rydholm att sitta.

– Jag ser verkligen fram emot att få köra Polestar 1-prototypen uppför backen i Goodwood. Att köra uppför backen här har varit något jag drömt om att få göra länge, och att nu få göra det i prototypen vi har utvecklat under så många månader kommer verkligen att vara speciellt, säger Joakim Rydholm.

Polestar, som har ”brutit sig ur” Volvo, kommer även att ställa ut två produktionsspecificerade bilar på det så kallade tillverkarområdet på Goodwood Festival of Speed. Dessa båda bilar kommer inte att vara kamouflerade.

– Det ska bli väldigt kul att åka till Goodwood Festival of Speed – det är allt som ett stort bilevenemang ska vara; fyllt av passion, entusiasm och ett tillfälle att komma riktigt nära bilarna. Responsen på Polestar 1 från Storbritannien och norra Europa har varit fantastisk och vi ser den här festivalen som en viktig del i vår fortsatta ”globala handskakning” med entusiaster och våra kunder världen över. Det är en fantastisk möjlighet att träffa så många människor som delar vår passion för Polestar och varumärkets framtid, säger Thomas Ingenlath som tidigare var Volvo Cars designchef men som numera är vd för Polestar.

När Goodwood Festival of Speed är över fortsätter Polestar 1:s lanseringståg till Nordamerika där den ska visas upp under Monterey Car Week i Kalifornien mellan den 23 och den 26 augusti. Då har modellen visats upp på tre kontinenter.

Polestar 1 är alltså en laddhybrid. Den har en 2,0-liters Volvo-motor som arbetar parallellt med två elmotorer. Totalt levererar systemet 600 hästkrafter och 1 000 newtonmeter. Det unika med denna bil, i jämförelse med många laddhybrider av i dag, är räckvidden på enbart el – 15 mil uppger Polestar.