Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Polestar 2 återkallas – igen

Då var det dags igen, knappt en månad efter första återkallelsen blev känd kommer nu information om ännu en återkallelse av elbilen Polestar 2.

I början av oktober blev det känt att Polestar 2 ska återkallas på grund av ett mjukvarufel som kan leda till att motorn tappar kraft och i värsta fall kan bilen stanna helt, mitt under körning. Några allvarliga incidenter hade Polestar inte hört talas om, men runt 2 200 exemplar av modellen skulle återkallas varav 600 svenskregistrerade.

Nu har ytterligare problem med Polestar 2 upptäckts, denna gång två olika problem med hårdvaran.

Dels handlar det om en felaktig växelriktare som ska bytas ut för att bilarna inte ska stanna helt plötsligt (alltså samma ungefär verkan som tidigare fel, men på grund av ett helt annat fel). 4 586 exemplar av modellen återkallas av denna anledning, ägarna kommer att börja få information från och med måndagen den 2 november.

Dels handlar det om värmeregleringssystemet för kupé och batteri som har fått felaktiga komponenter monterade på ”tidigt” tillverkade bilar. Dessa komponenter måste bytas ut på 3 150 Polestar 2-exemplar.

Denna återkallelse kallar Polestar för servicekampanj och kommer att meddelas ägare från och med måndagen den 2 november. Bilar som redan befinner sig på verkstad kommer att uppdateras och bilar som ännu inte har levererats kommer att fixas innan de når ut till sina nya ägare. Dock kan det leda till förseningar i leveranserna.

I samband med att bilarnas hårdvarukomponenter åtgärdas passar Polestar på att uppgradera dem för att vara mottagliga för kommande OTA-uppdatering, det vill säga trådlösa uppdateringar av mjukvaran.

Totalt är det runt 1 100 bilar i Sverige som berörs av återkallelsen som alltså beror på två fel.