Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Polestar

Polestar 2 BST edition 230 – sportversion i ny färg

Polestar fortsätter att spinna vidare på sin enda modell. Nu visas Polestar 2 i ett nytt BST-utförande, utan några egentliga nyheter.

Polestar har tagit fram en andra upplaga av prestandaversionen av Polestar 2. Tidigare i vintras provkörde vi Polestar 2 BST edition 270 som, logiskt nog, byggdes i 270 exemplar men som inte ska förväxlas med det unika bygget Polestar 2 Beast. Den nya versionen heter Polestar 2 BST edition 230 och ska således byggas i 230 exemplar som ska portioneras ut på europeiska och nordamerikanska marknader, med säljstart i mars och leverans någon gång under årets tredje kvartal.

1 AV 3
Foto: Stefan Isaksson / Polestar
2 AV 3
Foto: Stefan Isaksson / Polestar
3 AV 3
Foto: Stefan Isaksson / Polestar

Nyheterna på edition 230-bilen är den gröna färgen som kallas Nebula och klädseln på stolarna och delar av ratten. Textilen kallas MicroSuede och är delvis tillverkad av återvunnen nubuck. Om man inte tycker om den gröna färgen kan man få bilen i svart och som tillval finns en bred fartrand till båda färgerna.

I övrigt är 230-bilen identisk med 270-bilen. Det innebär att den har de justerbara Öhlins-stötdämparna, 25 millimeter lägre markfrigång än standardbilen, främre fjäderbensstag, 20 procent styvare fjädring och specialdesignade 21-tumsfälgar. De två elmotorerna ger totalt 476 hästkrafter och 680 newtonmeter.