Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Polestar 2 uppdateras med bättre räckvidd än en gång.Polestar 2 uppdateras med bättre räckvidd än en gång.Polestar 2 uppdateras med bättre räckvidd än en gång.
Polestar 2 uppdateras med bättre räckvidd än en gång. Foto: Polestar

Polestar 2 får bättre räckvidd – igen

Polestar har förbättrat effektiviteten, prestandan och därmed även räckvidden för 2024 års modell av Polestar 2.

I vintras presenterades en rejäl uppdatering för Polestar 2, med bland annat ny grill (samma som för Polestar 3) dit sensorer och kameror fått flytta in. Bilmodellen har vid flera tillfällen uppdaterats med både hård- och mjukvara och framför allt gällande batteristorlek, snabbladdningskapacitet och räckvidd. Nu är det dags igen.

LÄS OCKSÅ: Polestar byter operativsystem – bara i Kina 

Tack vare hårdvaruuppdateringar som större batterier och nya motorer kan Polestar 2 nu få upp till 22 procent bättre räckvidd samt förbruka upp till nio procent mindre energi. Polestar betonar också att man samtidigt minskar koldioxidavtrycket med uppdateringen. Nyheterna kommer till 2024 års modell av 2:an.

Long range Single-motorn har gått från en räckvidd på 635 kilometer till 654 kilometer enligt WLTP. Det är fortfarande ett batteri på 82 kilowattimmar och snabbladdning med upp till 205 kilowatt som gäller. Men Polestar menar att motorn är mer effektiv. Förbrukningen ligger på mellan 1,49 och 1,58 kilowattimme per mil, enligt tillverkaren.

Uppdaterade Polestar 2 på en tur.Uppdaterade Polestar 2 på en tur.Uppdaterade Polestar 2 på en tur.
Bakifrån.Bakifrån.Bakifrån.
Och i vitt.Och i vitt.Och i vitt.
1 AV 3
Uppdaterade Polestar 2 på en tur.
Foto: Polestar
2 AV 3
Bakifrån.
Foto: Polestar
3 AV 3
Och i vitt.
Foto: Polestar

Standard range Single-motorn ska enligt preliminär testdata kunna rulla upp till 532 kilometer, i stället för 518 som man angivit tidigare. Denna har ungefär samma förbrukning som Long range Single-motorn, men kan ”bara” snabbladdas med 135 kilowatt.

Att minska koldioxidutsläppen är viktigt för Polestar och enligt varumärket har man minskat dessa med tolv procent på tre år, tack vare att man bytt till förnybar el i fabriken och att MY24, den nya Polestar 2, fått förbättrad batterikemi – bland annat.