Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Polestar 2
Polestar 2
Polestar 2
Polestar 2 Foto: Polestar

Polestar 2 har byggts i 100 000 exemplar

Under två och ett halvt år har Polestars fabrik i Luqiao i Kina tillverkat 100 000 exemplar av modellen Polestar 2.

Den hundratusende bilen kommer att levereras till en av de nya marknaderna för Polestar, nämligen Irland. Polestar 2 #100 000 får även speciella dekaler på dörrarna som bekräftar att det är just den hundratusende bilen.

Foto: Polestar

Polestar har nu etablerat sig på 27 olika marknader i Europa, Nordamerika, Kina och Asien. Expansionen fortsätter. Thomas Ingenlath, Polestars vd, tycker att det är en fantastisk bedrift med tanke på att Polestar 2 lanserades mitt under pandemin. 

Nyligen lanserades Polestar 3 som vi var på plats och fick en titt på. Under kommande tre år kommer Polestar lansera en bil per år. Polestar 3 blir tillgänglig under 2023, vi kan vänta oss en Polestar 4 under 2024 samt flaggskeppet Polestar 5 under 2025. Längre fram kommer vi även att få se Polestar 6.

Tillägg till artikeln efter frågeställning i kommentarsfältet. Här hemma i Sverige har det enligt Mobility Sweden registrerats sammanlagt 7 726 Polestar 2 sedan modellen såg dagens ljus, vilket motsvarar ungefär 7,7 procent av totalen. Som kuriosa kan tilläggas att 35 stycken Polestar 1 finns registrerade i vårt avlånga land.