Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polestar 2 har fått svenskt pris – från 659 000 kronor

Polestars första elbil, modellen med beteckningen 2, har gått och fått en svensk prislapp. Den är näst intill fullutrustad som standard och kostar från 659 000 kronor.

Elbilen Polestar 2 presenterades redan i februari i år men det är först nu, bara drygt ett par veckor innan världspremiären av Volvos första elbil, som det finns ett svenskt pris att ta hänsyn till. Tidigare har priset för modellen endast uppgetts i euro – 59 900.

Polestar har släppt onlinekonfiguratorn som är väldigt enkel då det endast finns en modellversion med väldigt få tillval (näst intill fullutrustad från start). Det är en lanseringsmodell med två elmotorer på totalt 408 hästkrafter och 660 newtonmeter, fyrhjulsdrift och det mesta man kan tänka sig i utrustningsväg, exempelvis Pilot Assist och alla andra förarassisterande system, panoramaglastak, uppvärmda torkarblad och mycket annat. Grejerna ingår i de så kallade Pilot- och Plus-paketen.

LÄS OCKSÅ: Så mycket kostar Polestar 1 och 2 som tjänstebilar

Sex olika karossfärger finns att välja mellan. Snow, Magnesium, Thunder, Moon, Midnight och...Sex olika karossfärger finns att välja mellan. Snow, Magnesium, Thunder, Moon, Midnight och...Sex olika karossfärger finns att välja mellan. Snow, Magnesium, Thunder, Moon, Midnight och...
Sex olika karossfärger finns att välja mellan. Snow, Magnesium, Thunder, Moon, Midnight och...

Priset är 659 000 kronor, men då ingår inte Performance-paketet med Öhlins-dämpare, uppgraderat Brembo-bromssystem, 20-tumsfälgar samt guldfärgade säkerhetsbälten och ventilhattar. Någon prisuppgift för Performance-paketet finns inte.

... Void som vi ser här.... Void som vi ser här.... Void som vi ser här.
... Void som vi ser här.

En deposition på 10 000 kronor krävs för att lägga beställning på ett exemplar av den 460,7 centimeter långa elbilen som är utrustad med ett batteripack på 78 kWh som tillåter upp till 50 mils räckvidd och accelerationer till 100 km/h på 4,7 sekunder.

LÄS OCKSÅ: Polestar 2 Performance kostar 719 000 kronor

Panoramaglastaket är standard hos lanseringsmodellversionen för 659 000 kronor.Panoramaglastaket är standard hos lanseringsmodellversionen för 659 000 kronor.Panoramaglastaket är standard hos lanseringsmodellversionen för 659 000 kronor.
Panoramaglastaket är standard hos lanseringsmodellversionen för 659 000 kronor.

Som nämnt rör det sig om en lanseringsversion av Polestar 2. Senare kommer en enklare instegsversion för strax under 40 000 euro vilket motsvarar cirka 430 000 kronor.