Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polestar 2 Performance kostar 719 000 kronor

I slutet av september fick vi äntligen reda på vad elbilen Polestar 2 kostar i Sverige. Vad vi inte fick reda på var priset för att göra bilen mer prestandaorienterad. Nu avslöjar Polestar prislappen för Performance-paketet som innehåller bland annat Brembo-bromsar och justerbara Öhlins-dämpare.

I juni 2020 ska de första Polestar 2-exemplaren rulla ut till kunder som har lagt beställning på modellen. Sedan några veckor tillbaka finns Polestar 2 att bygga ihop på webben, något vi skrev om då för att uppmärksamma prislappen på 659 000 kronor.

För pengarna får man en elbil med 78 kWh stort batteri som räcker i upp till 50 mils körning. Två elmotorer på totalt 408 hästkrafter (300 kW) och 660 newtonmeter står för framdrivningen via samtliga hjul. Utrustningsmässigt ingår det mesta du kan tänka dig, så som flertalet avancerade förarassisterande system, panoramaglastak och mycket annat. Vad som inte ingår är det så kallade Performance-paketet med uppgraderade Brembo-bromsar, ställbara Öhlins-stötdämpare, 20-tums fyrekrade Y-designfälgar, guldfärgade ventilhattar och guldfärgade säkerhetsbälten.

LÄS OCKSÅ: Så mycket kostar Polestar 1 och 2 som tjänstebilar

Trots att bilen har varit beställningsbar, till en kostnad om 10 000 kronor, ett tag är det först i dag som Performance-paketet har fått en prislapp. I Sverige kostar det 60 000 kronor att Performance-uppgradera bilen. Totalpriset blir därmed 719 000 kronor. Mycket pengar, men Polestar lovar att köregenskaperna lyfts till nästa nivå.

Oavsett köregenskaper kanske du tycker att pengasumman är lite väl maffig. Då är det möjligtvis en kommande instegsversion som du söker? Den väntas landa på runt 430 000 kronor och är då paketerad med ett mindre batteri, en elmotor och endast drivning på två hjul.