Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Polestar

Polestar 2-produktionen förbereds – prototyptillverkningen igång

Polestars första modell för en bredare massa, modellen med beteckningen 2, når snart serietillverkning. Men först ska prototyptillverkningen avklaras för att trimma in alla detaljer.

Det var i februari tidigare i år som Polestar 2 presenterades. Mycket har hänt sedan dess, vi har bland annat fått reda på hur mycket modellen kostar i instegsutförande, hur mycket den kostar i Performance-utförande, hur mycket den kostar som förmånsbil och vad kostnaden blir om man väljer att privatleasa Polestar 2.

Även om det är bra länge sedan modellen presenterades är det inte leveransdag förrän under sommaren 2020. Den tidsplanen håller Polestar fortfarande fast vid då företaget i dag meddelar att man är i fas med schemat, i och med att prototyptillverkningen i fabriken i kinesiska Luqiao har kommit igång. Den fas man nu inlett, den så kallade andra prototypfasen då try out-prototyper (eller TT-prototyper där TT står för tooling trial) tillverkas, är till för att säkerställa alla tillverkningstekniska processer inför den kommande serieproduktionen. Polestar 1, märkets första modell, befann sig i denna fas i början av sommaren 2019. Två månader senare var den riktiga serieproduktionen igång.

LÄS OCKSÅ: Vi kör Polestar 1

En tidig förseriebil på rull i Sverige.En tidig förseriebil på rull i Sverige.En tidig förseriebil på rull i Sverige.
En tidig förseriebil på rull i Sverige.

– Nu rullar prototyperna av bandet vid produktionslinjen vid Luqiao-anläggningen, och närmar sig serieproduktion. Polestar 2 kommer att börja levereras till kunder under första halvan av 2020 som planerat, och vi kommer att fortsätta uppfylla våra löften, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Polestar 2 är fortfarande möjligt att reservera i förväg. 10 000 kronor kostar en reservation, ett belopp som till fullo återbetalas om man väljer att ändra sig. Vid reservation nu är man garanterad leverans under 2020.