Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Polestar

Polestar 3 – första bilden

Snart är det dags för den helt nya modellen Polestar 3 att göra entré och nu delar de med sig av en första bild helt utan kamouflage.

Nu är det mycket på gång från Polestar, vi har knappt hunnit få ut mönsterskyddskisserna på kommande Polestar 5 innan det dimper ner ytterligare en nyhet från elbilsföretaget. Nu rör det en lansering som ligger mer i närtid än femman som dröjer till 2024. Nämligen trean som ska ha världspremiär i oktober i år.
Redan i juni förra året började Polestar smyglansera trean där den står under ett skynke, i november kom ytterligare en bild med en kamouflerad bil men nu är första gången vi får se suven Polestar 3 helt utan något som förvirrar ögonen.

En av Teknikens Världs illustrationer från 2020 för att visa hur Polestar 3 kommer att se ut.En av Teknikens Världs illustrationer från 2020 för att visa hur Polestar 3 kommer att se ut.En av Teknikens Världs illustrationer från 2020 för att visa hur Polestar 3 kommer att se ut.
En av Teknikens Världs illustrationer från 2020 för att visa hur Polestar 3 kommer att se ut. Foto: Erik Andrén / Teknikens Värld

Här ser vi tydligt att 3 får mycket slimmade dörrhandtag, en coupéform som toppas med en stor vinge och bakljus som ser mer hoptryckta ut än det Polestar vi är vana hos tvåan. Men även att det längst fram i fronten sitter en spoiler som ska styra luften till vingen där bak. Som förväntat har den även strålkastare som påminner om de vi tidigare sett hos bland annat konceptbilen Precept och de kompletteras av separata ljuspunkter, för vad som troligen är blinkers, längs sidorna.

https://youtu.be/5k_7SS09cNk

Sedan tidigare står det klart att nya Polestar 3 kommer att tillverkas vid fabriken i Kina och den i South Carolina, USA, jämsides där även nya Volvo XC90 kommer att byggas.