Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Erik Andrén (illustration) / Teknikens Värld

Polestar 3 lanseras i oktober – tillverkas i USA

Polestar bekräftar att deras nya helt eldrivna modell vid namn 3 kommer att lanseras i oktober i år. 

I början av december förra året fick vi se den första bilden på kommande Polestar 3, en modell som egentligen skulle ha lanserats redan 2020. Men efter förseningar är det nu klart när det kommer att ha världspremiär. Något som Polestars vd Thomas Ingenlath bekräftade.

– Vi tror att vår framtida tillväxt kommer att accelereras ytterligare av vårt inträde på den lukrativa Suv-marknaden senare i år med världspremiären av den efterlängtade Polestar 3 i oktober. Polestar 3 som ska tillverkas i USA och Kina kommer att sticka ut bland andra Suv-modeller och stärka vår starka tillväxtbana för att ta oss in i nästa fas, sade Thomas Ingenlath under Polestars finansiella resultatrapport.

1 AV 2
Foto: Polestar
2 AV 2
Foto: Polestar

Tillverkningen i USA kommer att ske vid Volvo-fabriken i Charleston, South Carolina, jämsides med den kommande nya generationen XC90 som den även delar plattform med. Medan Polestar 2 är en ganska kompakt bil kan nya trean bli eftertraktad tack vare sitt större format och troligtvis kommer den med ett liknande upplägg som tvåan. Med både en motor och framhjulsdrift samt två motorer och fyrhjulsdrift. 2023 väntas Polestar 4, en kompakt coupésuv, lanseras och Polestar 5 som blir en större GT-modell väntas året därpå.