Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Erik Andrén (illustration)

Polestar 3 utmanar Tesla

Svenska biltillverkaren Polestar, som till 50 procent ägs av Zhejiang Geely Holding Group och till 50 procent av Volvo Cars, håller som bäst på att rulla ut sina nya modeller Polestar 1 och 2. Kommande Polestar 3 (debut 2022) blir en från övriga Volvo-modeller mer självständig suv i större mellanklassen. Givetvis hundra procent eldriven.

I dagarna börjar de första exemplaren av laddhybridsportbilen Polestar 1 rulla ut till sina första svenska kunder. Längre fram kommer den mer folkliga Polestar 2, som har gemensam teknik med eldrivna Volvo XC40 P8 Recharge. Polestar 2 – eller PS2 som den kallas internt – blir modellen som växlar upp för företaget Polestar Performance AB som i sin tur ägs och drivs av Volvo Car Group. PS2 visades allra först som en Volvo-modell, Volvo Concept 40.2, men blev liksom PS1 omgjord för att bli en Polestar.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.