Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Polestars nya elbil är presenterad men dröjer innan den rullar på vägarna
2 AV 2
Foto: Marcus Engström / Expressen Lifestyle

Polestar 3 – vi synar den på nära håll

Polestar 3 har Sverigepremiär på eCarExpo i Göteborg kommande helg, men vi har redan besökt nya modellen för att bekanta oss lite mer med den. Här berättar Teknikens Världs Daniel Östlund lite mer samtidigt som han visar några detaljerna.

I oktober riktades strålkastarljuset mot del ett av två i en svensk elbilssatsning som aldrig tidigare skådats. Det var då som Polestar 3 hade världspremiär (del 1), fyra veckor innan syskonbilen Volvo EX90 fick sitt skynke avdraget inför världens ögon (del 2).

Kommande helg, det vill säga 2–4 december, är det elbilsmässa i Göteborg. Där, på eCarExpo, har Polestar 3 svensk premiär inför publik, men vi har redan passat på att titta lite närmare på elbilen som ska locka en ännu större kundkrets till Polestar.

I Polestars showroom i centrala Stockholm låter Daniel Östlund, via filmen ovan, guida oss runt och i Polestar 3 som i dagsläget erbjuds i två utföranden – med eller utan Performance-paket. Antalet elmotorer, oavsett utförande, är två för att driva samtliga fyra hjul. De båda levererar tillsammans 489 hästkrafter (360 kW) i grundutförandet och 517 hästkrafter (380 kW) i Performance-utförandet.
Batteriet har en nettokapacitet, det vill säga så mycket som går att nyttja, på 107,8 kWh och räcker till uppemot 61 mils körning.

För mer fakta om Polestar 3 kan du ta dig över hit.

 

MISSA INTE: Test av Polestar 2 mot bland annat BMW i4 och Mercedes EQE