Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: David Shepherd / Polestar

Polestar 5 körs på Goodwood

Polestar 5 lanseras först om två år, men redan nu är den ute på rull och visar upp sig på helgens Goodwood Festival of Speed. Och nu berättar Polestar mer om den avancerade och kraftfulla drivlinan.

I helgen hålls Goodwood Festival of Speed i England och utöver BMW M3 Touring är Polestar 5 ett av dragplåstren. Polestar är där och visar upp en utvecklingsprototyp av bilen som lanseras någon gång under 2024 och kör den uppför den klassiska backen.

Bilen som rullar på Goodwood är maskerad, men vi vet sedan tidigare att den blir mycket lik Precept-konceptet från 2020 och att den blir en klassisk sedanmodell med fyra dörrar, även om Polestar vill beskriva den som en GT.

Som tidigare avslöjat byggs Polestar 5 inte på Geely-koncernens gemensamma SPA2-plattform, utan på ett nytt epoxilimmat aluminiumchassi som tas fram av Polestars utvecklingsavdelning i Storbritannien.

Den elektriska drivlinan utvecklas dock i Göteborg och består av två elmotorer. Den bakre elmotorn beskrivs som ny och tillsammans med den främre ska den leverera totalt 884 hästkrafter och 900 Nm genom ett 800-voltsystem. Laddeffekten borde därmed bli lika hög som i Lotus Eletre, Polestar 3 och deras kommande Volvo-kusin, det vill säga upp till 350 kW.