Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polestar 5 – så blir den

Kommande Polestar 5 avslöjas av läckta mönsterskyddskisser. Den ser ut att bli väldigt lik konceptbilen Precept.

I slutet av 2021 delade Polestar med sig av den första bilden på kommande Polestar 5. Redan då stod det klart att den har många likheter med konceptbilen Precept som Polestar presenterade i början av 2020.
Nu får vi tack vare mönsterskyddskisser inskickade till EUIPO, European Union Intellectual Property Office, se hela bilen som inte väntas lanseras förrän troligtvis 2024.

1 AV 5
2 AV 5
Foto: Polestar
3 AV 5
4 AV 5
5 AV 5

LÄS OCKSÅ: Polestar 3 lanseras i oktober – tillverkas i USA 

Men även om Polestar 5 är lik Precept finns en del små skillnader. Som bland annat att detaljerna är lite mindre framstående vad vi kan se på skisserna. Urtaget i nederkant av dörrarna är inte lika djupt, bakdörren har fått ett handtag, den får en riktig B-stolpe och den ser lite högre ut än konceptbilen. Panoramaglastaket sträcker sig fortfarande från vindrutan och ner till bagageluckan och dess utformning torde påverka bakåtsikten.

Innan Polestar 5 lanseras kommer vi att få se ytterligare två modeller från Polestar, bland annat 3 som väntas lanseras i år och 4 som kommer 2023. Den senare är en crossover i Porsche Macan-storlek. Polestar 5 riktar sig i stället mot konkurrenter som bland annat Porsche Taycan och Audi e-tron GT.