Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Polestar

Polestar Precept kommer i produktion

Polestar Precept visasades upp som koncept i våras, nu gör man klart att den kommer i produktion och ska byggas i en ny fabrik i Kina. 

I våras täckte Polestar av konceptet Precept, nu gör man klart att den eldrivna fyrdörrarscoupén ska komma i produktion.

Bilen håller på att vidareutvecklas och ska byggas i en ny fabrik i Kina. En fabrik som ska vara koldioxidneutral, precis som tillverkarens fabrik i Chengdu där man bygger modellen Polestar 1.

Foto: Polestar

TEST: Polestar 2 Performance mot Tesla Model 3 och Jaguar I-Pace

Några fler detaljer om bilen har inte framkommit sedan konceptet visades upp. Det vi vet är att axelavståndet är 3,1 meter och att den har Polestars SmartZone-front med teknik för att hjälpa bilens olika assistanssystem. Där finns exempelvis två radarsensorer och en hd-kamera. På taket finns ett Lidar-paket som ska hjälpa bilen att köra på egen hand.

Invändigt finns material gjort av gamla PET-flaskor och fiskenät. Bildskärmen i mitten mäter 15 tum och skärmen framför föraren 12,5 tum.

TEST: Polestar 1 mot BMW 8-serie, Ford Mustang Bullitt och Lexus LC

Foto: Polestar

Offentliggörandet gjordes under bilsalongen i Kina, som nu håller öppet, och enligt vdn Thomas Ingenlath hjälpte det positiva bemötandet från världens motorjournalister till.

– Vi vill ha den, så vi bygger den, sa han och menade att dagens konsumenter vi se handling, inte bara drömmar.

PROVKÖRNING: Polestar 2

Foto: Polestar

Med den nya fabriken vill man höja ribban och siktar på att bygga den mest avancerade premiumelbilen i Kina med lägsta koldioxidavtryck.

Hur det är med premiumkänslan hos Polestar 2, märkets första helt elektriska bil, kan du läsa om i aktuellt nummer av Teknikens Värld. Där ställs den mot Tesla Model 3 och Jaguar I-Pace i test.