Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Polestar

Polestar visar flakmoppen Re:Move

Det är inte bara bilar som gäller för Polestar. Nu visar den eldrivna flakmoppen Re:Move, utvecklad i samarbete med svenska elmotorcykeltillverkaren Cake med flera.

Polestar blir den senaste i raden av biltillverkare att ta fram ett koncept för ett transportfordon ämnat för täta stadskärnor. Tillsammans med designern Konstantin Grcic, tidningen Wallpaper Magazine, aluminiumproducenten Hydro samt elmotorcykeltillverkaren Cake har Polestar tagit fram konceptet som kallas Re:Move.

Den kan kort beskrivas som en eldriven flakmoped. Med två hjul fram, ett hjul bak och ett stort lastflak däremellan ska Re:Move kunna frakta varor sista biten fram till slutdestinationen, det som inom transportbranschen kallas Last Mile Delivery.

1 AV 5
Foto: Polestar
2 AV 5
Foto: Polestar
3 AV 5
Foto: Polestar
4 AV 5
Foto: Pascal Hien / Polestar
5 AV 5
Foto: Pascal Hien / Polestar

Re:Move är än så länge bara ett digitalt koncept, men en fungerande version ska presenteras i höst. Den ska vara liten nog för att kunna köras på cykelbanor men stor och stark nog för att ta upp till 275 kg last. I dagsläget får vi inte veta mer än att chassit är tillverkat i återvinningsbart aluminium.

– Det här är bara början. Den elektriska drivlinan är bara det första steget, sedan måste vi titta på hela leveranskedjan och vilka material vi designar med. Det här är så mycket mer spännande än de senaste tjugo årens utveckling när designers bara gjorde saker vackra, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.