Polestar visar nya sportbilen – i fragment

Om två veckor är det stor premiär för Polestar när de som fristående bilmärke presenterar sin första modell, en prestandabil med elektrifierad drivlina som ger ifrån sig många hästkrafter.

På sitt Instagram-konto och på sin Facebook-sida har Polestar släppt några teaserbilder som visar delar av den (super?)sportbil som ska avtäckas den 17 oktober (datumet har också bekräftats via Instagram och Facebook). Bilderna, som du ser nedan, i sig säger egentligen inte så värst mycket. Vi ser en hel del kolfiber som ser ut att kunna pryda en frontspoiler (eller kanske det är ett dörrfack), vi ser en helt vit plåtyta och vi ser en takstolpe som mer ser ut att vara en bakre än en främre.

Detaljbilderna avslöjar inte vad det är för typ av bil som ska avtäckas men förhandssnacket har varit inne på att det är någon form av coupémodell, som inte baseras på en befintlig Volvo-modell, med elektrifierad drivlina. Det rör sig sannolikt inte om en ren elbil – än. I stället lär bilen vara en laddhybrid som levererar gott om kraft. Det har spekulerats i en effektsiffra på eller runt omkring 600 hästkrafter som levereras av en tvålitersmaskin i kombination med en kraftigare elmotor. Polestar har ju redan tagit fram en tvåliters Volvo-turbomotor på 450 hästkrafter och det är förmodligen inte långsökt att tro att den äntligen tas i bruk. Vi var iväg och körde just den maskinen – 450 BHP High Performance Drive-E Powertrain – för ett par år sedan, och kom hem mäkta imponerade.

I denna sportbil skulle den kunna få hjälp från 150 elektriska hästkrafter och på så vis uppnå totaleffekten 600 hästkrafter.

Det var mot slutet av juni månad i år som Volvo deklarerade Polestar som ett fristående bilmärke efter att ägaren Geely sett en möjlighet att bredda sin varumärkes- och produktportfölj. Polestars uppgift blir att bygga prestandabilar som ska matcha exempelvis Mercedes-AMG och man ska göra det genom att alltid involvera elektricitet på ett eller annat vis.

Vd för nya Polestar är Thomas Ingenlath, Volvos tidigare designchef. Volvo står dock inte utan designchef eftersom Robin Page, som Volvo värvade från Bentley under 2013, har tagit över den uppgiften. Därmed hoppade han upp ett steg från att ha varit ansvarig för Volvos interiöra formgivning.

Bilden nedan innehåller fem bilder som du kan bläddra mellan.

https://www.instagram.com/p/BZvy8AjBQ4o/