Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche Boxster och Cayman med el- och hybriddrift

Såväl el- som hybriddrift är aktuellt för Porsches instegsmodeller 718 Boxster och 718 Cayman. Men de kommer att bygga på olika plattformar.

Taycan blir Porsche första eldrivna bilmodell och får premiär i höst under Frankfurtsalongen, som vi kunde avslöja förra veckan, men elektrifieringen kommer inte att stanna där. För Autocar har vdn Oliver Blume berättat att instegsmodellerna 718 Boxster och 718 Cayman kommer som elbilar 2022 och att man även överväger hybridteknik i sortimentet.

Anledningen är att Porsche inte räknar med att elversionerna kommer mäkta med en längre räckvidd än cirka 30 mil utan att tumma allt för mycket på mittmotorkonceptet.

LÄS MER: Provkörning av Porsche 718 Boxster GTS

Såväl hybrid- som laddhybridprototyper ska testas och resultatet ska säljas parallellt med elbilen men dessa ska baseras på den befintliga versioner av modellerna med internkod 982 och 986c presenterade 2016. Elversionerna ska bygga på Audi- och Porsches gemensamma elbilsplattform PPE – Premium Platform Electric. Prototyper på dessa rullar redan.

Även Macan går samma väg tillmötes, som vi har skrivit om tidigare. De två suvarna ska tillverkas parallellt under ett par år, sedan väljer Porsche vilken väg man ska gå, menar Oliver Blume.