Porsche bygger ut eget laddnätverk

Tesla har ett enormt försprång på sina konkurrenter och det försprånget stavas Superchargers. Nu försöker Porsche knappa in på Tesla genom att investera i sitt eget nätverk av destinationsladdare.

Nu ska Porsche bygga ut sitt eget nätverk av laddstationer. Redan i dag har Porsche fått ut drygt 1 000 så kallade destinationsladdare i ett antal olika länder, främst i Europa. Det handlar inte om snabbladdare likt Teslas Superchargers, utan om AC-laddare likt Teslas Destination Chargers.

LÄS MER: Provkörning av Porsche Taycan Turbo S

Nu meddelar Porsche att de ska strö ut ytterligare 900 laddstationer under 2020, vilket gör att man mot slutet av året ska ha totalt omkring 2 000 stationer. Laddstationerna hamnar bland annat vid hotell, flygplatser, köpcentrum och museer. Den som är intresserad av att skaffa en Porsche-laddare kan få upp till fyra AC-laddare med kapacitet för trefasladdning på 11 kW gratis. Laddstationen kommer då att dyka upp i navigationsenheten på alla laddbara Porsche-bilar. Porsche-laddarna kan inte bara ladda Porsche-bilar, de fungerar för alla laddbara bilar.

Enligt Porsche är målet att det ska finnas destinationsladdare på alla marknader där Porsche säljer antingen laddhybrider eller elbilar.