Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche har redan fått in beställningar på Taycan

Under Frankfurtsalongen 2015 visades för första gången Porsches elbilskoncept, Mission E, upp. Tidigare i år meddelade det tyska företaget att bilen kommer att få namnet Taycan när den under 2019 ska komma i produktion. 

Trots att det är en bit bort till leverans så har Porsche redan fått in beställningar på den nya modellen Taycan som kommer att ha över 600 hästkrafter och en räckvidd på cirka 482 kilometer.

I en intervju med Autocar sade Alexander Pollich, vd för Porsche i Storbritannien, att de började få in ordrar tidigare under denna månad – trots att Taycan bara visats som konceptbil och inte kommer att levereras till kunder innan 2020.

- Reaktionen från kunderna får att vi presenterade bilen fram till nu när vi bett dem registrera sitt intresse för de första bilarna har varit fantastiskt, säger Pollich.

Han ser fram emot de kommande 18 månaderna som kommer att innefatta en fortsatt utveckling av Taycan, som tar sig till 100 km/h på 3,5 sekunder och 0-200 km/h på tolv sekunder.

https://youtu.be/2q_o4Pl-AuY

Porsche har avsatt sex miljarder euro, cirka 61,5 miljarder kronor, för utveckling av elektrisk mobilitet till 2022. Av dessa är en halv miljard euro öronmärkta för Taycan.

Dessutom kommer de att investera i utveckling av snabbladdstationer likt Teslas Superchargers. En utveckling som tillsammans med BMW Group, Daimler, Ford och Volkswagen gruppen kommer att leda till att 400 laddstationer byggs runt om i Europa fram till 2020.

- De (Tesla) har varit pionjärer och har givit oss en stor utmaning som vi på Porsche planerar att anta utmaningen. Inte bara tack vare bilen utan även genom utvecklingen av ett nätverk av snabbladdstationer, säger Pollich.