Porsche Panamera 4 E-Hybrid – tre snabba från provkörningen

Porsche har nyheter att visa och då gör Erik Wedberg sig besväret att åka ända till Kapstaden i Sydafrika. Är Panamera 4 E-Hybrid värd resan?

Hej Erik, hur är det i Sydafrika?

– Det är soligt, varmt och vänstervridet. I trafiken alltså. Här kör man på vänster sida och det blir lite märkligt nu när jag kör en tysk bil med ratten på vänster sida.

Vilken bil kör du?

– Jag sitter i nya Panamera 4 E-Hybrid som inte bara kan köra längre på el än föregångaren utan också är betydligt snabbare. Porsche har ansträngt sig för att göra hybriden sportigare och mer emotionell. Det märks inte minst på accelerationen. Den gör 0-100 km/h på 4,6 sekunder! Samtidigt är räckvidden på el fullt konkurrensmässiga 50 kilometer.

I med pluggen.

Finns det något att klaga på?

– Det är förstås synd att klaga men det höga priset är förstås en sak, 980 000 kronor är mycket pengar. Det är 130 000 mer än för en vanlig Panamera 4, men för de extra pengar får du inte bara utsläppsfri körning i några mil utan också en betydligt accelerationssnabbare bil.

– Det finns en sak till jag har mycket svårt att komma överens med, men det håller jag hemligt än så länge. Köp tidningen!

Attans att han ska hålla oss på halster. Nåväl, vi får väl snällt vänta på vad Erik har att säga om Porsche Panamera 4 E-Hybrid i kommande nummer av Teknikens Värld.