Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Porsche

Porsche Taycan på 24-timmarstest

Taycan, Porsches första elbil, täcks av i höst – här ser vi den under höghastighetstest i Italien.

Porsches första elbil, Taycan, ska täckas av under Frankfurtsalongen nästa månad, det blev officiellt i våras och i samma veva fick vi se de första bilderna på bilen. Detaljbilder på en dekalerad bil, förvisso. Nu får vi ta del av Taycan under ett höghastighetstest på den italienska Nardobanan.

Foto: Porsche

3 425 kilometer avverkades på 24-timmar i hastigheter mellan 195 och 215 km/h i temperaturer upp mot 42 grader i luften och 54 grader på banan. Inga missöden ska ha skett och bilen stannade bara för förarbyte (sex förare var inblandade) och laddning, men några uppgifter om det senare specificerar man inte.

Klar är i alla fall att bilen har ett system på 800 volt, samma som hos den flerfaldiga Le Mans-vinnarbilen 919 Hybrid samt att man använde sig av egenutvecklade snabbladdare. Huruvida det rör sig om samma teknik som man har utvecklat tillsammans med BMW är oklart.

Foto: Porsche

Några rörliga bilder från testet levereras inte men väl från ett tidigare tillfälle då Taycan accelerationstestades. Det klippet ser du nedan tillsammans med ett från sommarens upplaga av Festival of Speed på Goodwood där bilen körs av Mark Webber

.Porsche Taycan täcks av den 4 september och ska då ha testats i över sex miljoner mil, enligt Stefan Weckbach, ansvarig för modellens produktion.

https://youtu.be/vBi62XXfXHUhttps://youtu.be/TVn2eUgKYoc