Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche Taycan snabbast runt Nürburgring

Porsches stundande elbil Taycan har slagit till med ett nytt varvrekord runt Nürburgring – i en ny klass, är bäst att tillägga.

Den 4 september är det världspremiär för Porsche Taycan, den under flera år mycket omtalade elbil som debuterade som konceptbilen Mission E på Frankfurtsalongen 2015. Men innan det är dags att låta skynket falla, och för första gången blotta Taycan i sin helhet, får vi nu veta att modellen har avverkat ett snabbt varv runt Nürburgrings nordslinga. Det gick så pass snabbt att Porsche kallar tiden – 7 minuter och 42 sekunder – för nytt rekord. Tiden är snabbare än någon annan tidigare elbil… med fyra dörrar.

Taycan-prototypen som användes vid rekordkörningen var toppversionen med dubbla elmotor (600+ hk) som ger drivning till samtliga hjul. Bilen var även utrustad med fyrhjulsstyrning och den chassireglering som företaget kallar Porsche 4D Chassis Control.

Bakom ratten under den 20,6 kilometer långa körningen satt Porsches testförare Lars Kern. Det är samma kille som slog till med supertiden 6 minuter och 47 sekunder i en Porsche 911 GT2 RS för ett par år sedan

.

https://youtu.be/8m31EgQkswg

Snabbaste elbil runt Nürburgring är 

Volkswagen ID.R som tidigare i år klockades för 6 minuter och 5 sekunder. Det är dock ingenting mot 5 minuter och 19 sekunder som Porsche 919 Hybrid Evo slog till med i fjol

. Dessa båda bilar är dock rena banbilar, sistnämnda dessutom inte elektrisk.

https://youtu.be/-vL637IMMX4