Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche visar elektrisk Cayman

0-100 på 3,3 sekunder och en räckvidd på 20 mil. Under torsdagen presenterade Porsche en elektrisk version av Cayman, kallad Cayman e-volution, på elbilskonferensen i Stuttgart. Det finns bara ett problem – el-Caymanen finns bara i ett exemplar.

Cayman e-volution är nämligen bara ett forskningsfordon. Modellen ska dock ge en hint om vad som komma skall – 2019 är det tänkt att Porsche ska sätta den elektriska modellen Mission E i produktion.

Mission E kommer dock få en ännu längre räckvidd än Cayman e-volution. Mer än 50 mil ska Mission E klara av på en laddning.

Batterierna ska dessutom kunna laddas, från 0 till 80 procent, på bara 15 minuter.

I samband med elbilskonferensen i Stuttgart passade Porsche även på att visa upp sin nya laddstation Porsche Turbo Charging (smaka på det namnet!). Laddstationen är utvecklad tillsammans med ADS-TEC.

Porsche Turbo Charging är ackumulatorbaserad och har en laddeffekt på 320 kW– om den ska ladda en bil. Porsche Turbo Charging kan nämligen ladda två bilar samtidigt, men då med en laddeffekt på 160 kW.

Porsches nät av snabbladdare ska vara igång lagom till år 2020 och är ett samarbete mellan Stuttgart-tillverkaren, Audi, BMW, Daimler and Ford.

Laddarna kommer till en början att finnas utplacerade längs med de största vägarna i Europa.