Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Porsche

Porsche visar Taycan Sport Turismo och Taycan GTS

Porsche håller hårt på sin tradition att trycka ur sig en stor mängd modellversioner och nu är det Taycan-utbudet som fylls på. Säg hej till Taycan i GTS-utförande och kombiversionen Taycan Sport Turismo!

När Porsche lanserade elbilen Taycan i det upphöjda terrängkombiutförandet Cross Turismo var det väl ingen som inte trodde att det också skulle komma en vanlig kombiversion utan terrängstuket. Nu är den här. Porsche visar nu upp Taycan Sport Turismo som har samma kaross som Cross Turismo, men utan de grå plastsjoken runt hjulhusen och med samma, lite lägre markfrigång som vanliga Taycan. Sport Turismo har fästen för takräcken men kan också extrautrustas med takrails. Som extrautrustning finns också ett nytt panoramaglastak med variabel ljuskontroll, av Porsche kallad Sunshine Control. Flytande kristaller gör att ljusinsläppet kan kontrolleras elektroniskt i nio sektioner.

Jämte Sport Turismo-modellen visar Porsche GTS-versioner av Taycan (i sedanutförande) och Taycan Sport Turismo. GTS-modellerna har två elmotorer som ger totalt 598 hästkrafter, vilket gör att den placerar sig mitt emellan 4S och Turbo. 0-100 km/h går på 3,7 sekunder, fem tiondelar långsammare än Taycan Turbo. Taycan GTS har en WLTP-certifierad räckvidd på 50,4 mil, vilket gör den till den första Taycan-modellen att spränga 50-milsvallen.

1 AV 7
Foto: Porsche
2 AV 7
Foto: Porsche
3 AV 7
Foto: Porsche
4 AV 7
Foto: Porsche
5 AV 7
Foto: Porsche
6 AV 7
Foto: Porsche
7 AV 7
Foto: Porsche

Utseendemässigt går det att känna igen Taycan GTS och Taycan GTS Sport Turismo på Sport Design-fronten med svarta inlägg, de svarta sidotrösklarna, sidobackspeglarnas svarta armar och den svarta modellbeteckningen.